Warsteiner lanserar två nya produkter med 0,0 procent alkohol i sitt sortiment. Nyheterna är ett svar på den ökande efterfrågan på öl och ölblandningar helt utan alkohol.

Nu blir Warsteiners alkoholfria pilsner verkligen helt alkoholfri. Detta när bryggeriet lanserar Warsteiner Alkoholfrei som en ny 0,0-produkt, vilket ligger i linje med trenden att alltfler tyskar vill ha öl helt utan alkohol. Den nya pilsnern kommer att finnas tillgänglig i tyska butiker från och med mars 2021. Warsteiner lägger samtidigt till en ny variant av sin grapefruktblandning i det helt alkoholfria sortimentet. De vanliga alkoholfria ölen, som innehåller upp till 0,5 procent alkohol, kommer dock finnas kvar även i fortsättningen.

Warsteiners ledningsgrupp med Marcus Wendel (marknadschef), Michael Grupp (distributionschef handel), Catharina Cramer (ägare), André Hilmer (distributionschef restauranger) och Christian Gieselmann (talesperson för ledningen).
Warsteiners ledningsgrupp med marknadschef Marcus Wendel längst till vänster visar upp de nya alkoholfria produkterna (foto: Warsteiner).

Produkter med 0,0 procent alkohol är särskilt populära bland sportande ölkonsumenter. Från mars 2021 kommer Warsteiner därför rikta sig särskilt till denna målgrupp med sitt 0,0-sortiment, säger Warsteiner Gruppes marknadschef Marcus Wendel. Alkoholfria ölblandningar är också i ropet, varför bryggeriet nu utökar utbudet av 0,0-produkter även i detta segment. Den helt alkoholfria grapefruktblandningen lanseras endast ett år efter att Warsteiner Grapefruit första gången kom ut på marknaden. Warsteiners 0,0-utbud består sedan tidigare av Herb, Radler och Isotonisch.