Året går mot sitt slut och på tisdag släpper Systembolaget det sista innan årsskiftet i det tillfälliga sortimentet. Den här gången kan vi se fram emot en samarbetsbrygd med svenska inslag.

Den 15 december släpps årets sista nyheter i Systembolagets tillfälliga sortiment. Bland mycket annat kommer ännu en grumlig dubbel-IPA från bayerska Fraugruber Craft Brewing, som denna gång tagit hjälp av Duckpond Brewing i Göteborg. Ölet bär namnet Hop Slayer, vilket säger en del om innehållet. Fraugruber är ju kända för att göra vad som ofta kallas humlejuice och detta är inget undantag. De humlesorter som använts i denna brygd är HBC692, Mosaic BBC och Galaxy, vilket ger en doft av tropiska frukter som persika, mango, passionsfrukt och citrus. Mycket av detta återkommer i smaken, som även präglas av sötma, malt och ananas.

Den 15 december släpps nästa burk med ”humlejuice” från Fraugruber (foto: Craft Beer Rockstars).

Bakom namnet Fraugruber döljer sig de två vännerna Matthias Gruber och Enzo Frauenschuh, som förenats i sin passion för kvalitet, passion och en drivkraft att ständig pröva nya saker. De två bryggarna producerar sedan 2017 sina öl i bayerska Gundelfingen an der Donau, i det som tidigare var Camba Bavarias upplevelsecentrum Camba Old Factory. Duckpond Brewing grundades 2016 som Mikrofonbryggeriet, men bytte till dagens namn 2019. Bakom bryggeriet står Nikola Sarcevic, låtskrivare, basist och sångare i punkbandet Millencolin.

Fakta Fraugruber Hop Slayer
Stil: Dubbel-IPA
Producent: Fraugruber Craft Brewing
Leverantör: Brill & Co AB
Alkoholhalt: 8,2 %
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 54,90 kr (124,77 kr/l)
Antal burkar i släppet: 13 008 st.