Bryggerikoncernen AB Inbev minskar sin verksamhet ytterligare i Tyskland. Det innebär att flera arbetstillfällen kommer att försvinna från huvudkontoret i Bremen.

Det är ett trettiotal jobb som försvinner från AB Inbev Deutschland, även om det tidigare pratats om det dubbla antalet. Bland annat försvinner tjugo av trettio anställda från AB Inbevs kundservicecenter. Dessa tjänster kommer i stället flyttas till länder med lägre löneläge, som exempelvis Ungern. Däremot påverkas inte den så kallade evenemangsservicen, som mer eller mindre stått helt still under coronapandemin. De 25 anställda kommer tills vidare få andra arbetsuppgifter inom företaget, rapporterar Inside Getränke.

Ett trettiotal tjänster försvinner från AB Inbevs tyska huvudkontor (foto: Jasper Juinen/Bloomberg News).

AB Inbevs nedskärningar av den administrativa personalen vid det tyska huvudkontoret i Bremen har pågått under längre tid. Tidigare har funktioner som ekonomisk redovisning och löneutbetalningar flyttats till något av koncernens gemensamma servicecenter i Östeuropa. AB Inbev kom in på den tyska marknaden för nästan tjugo år sedan, när man köpte Becks i Bremen för ett högt pris. Sedan dess har koncernens tyska enhet kämpat med att nå ut till konsumenterna och har under denna tid haft inte mindre än tolv chefer. Senast i raden är belgaren Michel Pepa, som haft rollen i ungefär ett år, sedan Inbev misslyckats med försäljningen av bryggerierna Hasseröder och Altbierbrauerei Diebels. I december förra året gav man även upp planerna på att lansera flaggskeppet Budweiser i Tyskland på grund av varumärkesproblem.