Bitburgers alkoholfria märke 0,0% är ny sponsor till Prime League, den största ligan för datorspelet League of Legends i Tyskland, Österrike och Schweiz. Bitburger kommer vara exklusiva partner kring alkoholfria öl och ölblandningar.

Redan 2018 meddelade Warsteiner att man som första bryggeri börjar sponsra e-sportsföretaget ESL. Nu blir Bitburger det första tyska bryggeri som satsar på League of Legends (LOL). Det nya partnerskapet är ytterligare ett steg i en större och långsiktig satsning på e-sport, säger Marco Boor, Bitburgers chef för regional marknadsföring och sponsring, till Getränke News. Han fortsätter med att säga att bryggeriet ser fram emot att arbeta med Prime League och alla som är anslutna till den.

Bitburgers alkoholfria serie 0,0% kommer synas mer i e-sportsammanhang (foto: Strafejump).

Samarbetsavtalet innebär att Bitburgers märke kommer att synas i samband med livestreamar på plattformen Twitch och i Prime Leagues studiosändningar. Man kommer också delta i gemensamma kampanjer via sociala medier och stora event. Prime League kommer även att marknadsföra Bitburger 0,0%-serien under nationella multispelartävlingar. Sedan tidigare samarbetar Bitburger med ESL och deras mästerskap inom spelen Dota 2 och Warcraft 3: Reforged.

Prime League är den största ligan för spelet League of Legends i Tyskland, Österrike och Schweiz. De bästa lagen i regionen möts i Pro Division inför tusentals åskådare. På spel står inte bara ligatiteln, utan även en åtråvärd plats i de europeiska mästerskapen. Prime League samlar även mängder av amatörspelare; under 2020 deltog 1 000 lag och drygt 6 000 spelare i ligan.