Den 1 mars tar Pfungstädter Brauerei över Privatbrauerei Michelsbräu i Babenhausen utanför Darmstadt. Affären omfattar alla Michelsbräus tillgångar i form av mark, byggnader, utrustning och patent. Under våren kommer även ett antal nya produkter se dagens ljus.

Enligt uppgifter från Pfungstädter Brauerei ingår även de två Babenhausen-restaurangerna Hanauer Tor och Landhaus Zum Schwanen i avtalet. De 120 restauranger som redan är kunder hos Michelsbräu kommer hädanefter att få sina leveranser direkt från Pfungstädter. De kommer dock även i fortsättningen ha kontakt med Reiner Strohfuss, som följer med från Michelsbräu för att stärka Pfungstädters säljteam. Under en övergångsperiod kommer även Michelsbräus ölsortiment att vara oförändrat, skriver Getränke Zeitung.

Pfungstädter satsar med nya produkter och bryggeriövertagande (foto: Echo Online).

Pfungstädter meddelar samtidigt att man lanserar nya produkter under våren. I mars kommer Pfungstädter 0,0% ut på marknaden och ersätter därmed Pfungstädter Alkoholfrei. Flera andra nyheter inom det alkoholfria segmentet lär också se dagens ljus under året. Lagom till cykelsäsongen släpper man även en Radler med grapefruktsmak. Som en del i bryggeriets nysatsning kommer Pfungstädter också att utöka sitt förpackningssortiment. Bryggeriet letar i dagsläget efter en lämplig plats för ett planerat nytt buteljerings- och logistikcenter.