Det problemtyngda Pfungstädter Brauerei behöver inte längre vara satt under förvaltning. Kreditgivarna har godkänt de finansiella planerna och de nya ägarna kan nu satsa fullt ut på verksamheten.

Efter många turer stod det i augusti klart att Pfungstädter Brauerei får nya ägare i företaget Lauer, som är en ledande tillverkare av teknisk utrustning till bland annat bryggerier, läkemedelsindustrin, kemiföretag samt metall- och energisektorn. Kreditgivarna har nu godkänt planerna på att få ordning på det konkurshotade bryggeriets ekonomi och verksamheten kan börja om utan skulder i början av december. 46 av de 78 heltidsanställda kommer att flytta med till den nya arbetsgivaren, skriver Getränke News.

Pfungstädter har fått ordning på ekonomin och de nya ägarna kan nu satsa för fullt (foto: Pfungstädter Brauerei).

I december kommer också marknadsplanerna för 2021 och de första detaljerna kring Pfungstädters nya bryggerianläggning att presenteras. De nya ägarna har sagt att de kommer att göra stora investeringar i bryggeriet. Bland annat planerar man för ett helt nytt koncept med bryggeripub med eget hantverksbryggeri och en ölträdgård i anslutning till de historiska bryggeribyggnaderna. Man har dessutom för avsikt att bygga en helt ny, koldioxidneutral bryggerianläggning med moderna buteljerings- och logistikcenter i Pfungstadts industriområde. Bryggeriet kommer att ha en kapacitet på cirka 200 000 hektoliter, vilket är betydligt mindre än den tidigare kapaciteten på 450 000 hektoliter.