Som vi skrivit om många gånger har coronapandemin med tillhörande lockdown mer eller mindre omöjliggjort fatölsförsäljning i Tyskland. Nu tar hantverksbryggeriet Hanscraft ett nytt grepp för att göra sig av med överblivet öl och samtidigt göra gott för andra.

Till följd av coronakrisen och dess nedstängning av samhället, tvingas nu många tyska bryggerier hälla ut tusentals liter fatöl som håller på att bli för gammal. För många små och medelstora bryggerier är situationen minst sagt problematisk. Hantverksbryggeriet Hanscraft & Co i Stockstadt nära Aschaffenburg vill istället vända det hela till något positivt och göra något bra för barnen i regionen.

Hanscrafts vd Christian Hans Müller vill göra något bra för regionens barn (foto: Hanscraft & Co).

Bryggeriet har under många år stöttat organisationen Aschaffenburger Kinderträume och deras arbete med att hjälpa barn som är sjuka, har någon form av funktionsnedsättning eller på annat sätt har det svårt. Organisationen har dock fått färre bidrag på sistone. För att ge extra stöd kommer Hanscraft därför lägga ut ölfat med lång hållbarhetstid på auktionssajten Ebay. Ett nytt fat läggs ut varje dag måndag till fredag och alla vinster går till Kinderträume. Första auktionen startar den 26 februari och alla som är tillräckligt gamla för att få köpa öl kan lägga ett bud.