Familjen Heide har fått nog och stänger sin klassiska restaurang Heide Volm i Planegg. Förra året lämnade familjen även Oktoberfest efter har drivit festtältet Bräurosl i 83 år.

Det var förra sommaren som familjen Heide meddelade att man lämnar Oktoberfest och driften av det Paulanerägda bryggeriet Hacker-Pschorrs festtält Bräurosl, efter att ha drivit det i 83 år. Anledningen var de osäkra tiderna och för att helhjärtat kunna satsa på sin traditionsrika restaurang Heide Volm i Münchenförorten Planegg. Det hjälpte dock föga och nu kommer beskedet att man också måste stänga restaurangen. Spiken i kistan blev coronapandemin, den långa nedstängningen av det tyska samhället och de dystra framtidsutsikterna i dess spår. Den gamla restaurangbyggnaden ska nu rivas, enligt Süddeutsche Zeitung.

Efter nittio år stänger nu Heide Volm för gott (foto: www.gastroguide.de).

En gång i tiden var det till Planegg alla begav sig när man ville roa sig eller sitta ner med en ölsejdel utanför Münchens stadsgräns. I årtionden var Heide Volm den självklara mötesplatsen för kända och halvkända personer och mer eller mindre framgångsrika fotbollsspelare. Det hela startade 1931, när Georg Heide tog över restaurangen Zum Volm. Det blev en omedelbar succé och redan 1936 kunde familjen även ta över Bräurosl-tältet på Oktoberfest. 1971 tog Willy Heide över ruljangsen och var mellan 1984 och 2001 även talesperson för alla Oktoberfestkrögare. Den sista generationen Heide tog över 2002 och investerade då kraftigt i verksamheterna.