Adrian Klie är ny vd för Brewdog i Tyskland. I den rollen är han ansvarig för bryggeriets alla affärsområden inklusive produktion, försäljning, marknadsföring, personal och den strategiska inriktningen. Det sistnämnda omfattar bland annat en rejäl expansion på den tyska marknaden.

Innan han kom till Brewdog arbetade Adrian Klie i fyra år med livsmedelsföretaget Mars affärssegment Petcare, där han bland annat var ansvarig för företagets europeiska försäljning via e-handelsplattformen Amazon. Innan dess hade han även en viktig roll i att bygga upp den europeiska verksamheten för Mars kund Zooplus. Mellan 2012 och 2017 arbetade Adrian Klie för AB Inbev, bland annat som säljare inom segmentet gastronomi och detaljhandel. Sitt intresse för öl fick han vid sexton års ålder, då han höll guidade turer och hade diverse sommarjobb på Brauerei Allersheim.

Adrian Klie är ny vd för Brewdog i Tyskland (foto: Brewdog).

Samtidigt som man byter vd, meddelar Brewdog att man har för avsikt att öppna drygt tjugo nya barer i Tyskland och Österrike under de kommande tre åren. Under andra kvartalet i år öppnar man tre nya barer i Wiesbaden, Frankfurt am Main och Berlin tillsammans med partnerföretaget Bruton Capital. Brewdog har redan barer i Berlin och Hamburg och letar nu efter nya franchisetagare i regionerna bortom Berlin och Frankfurt am Main samt i Österrike. Bland kraven finns att partnerföretagen ska vara experter inom gastronomisektorn, ha ett starkt nätverk och en detaljerad kunskap om sin lokala marknad.

Brewdog planerar att öppna ett tjugotal nya barer i Tyskland och Österrike (foto: Brewdog).

Brewdog grundades 2007 och har varit etablerat i Tyskland sedan 2017, då deras första Berlinbar öppnade. Förutom bryggeriet i skotska Ellon har Brewdog även bryggerier i Columbus (USA), Brisbane (Australien) och i Berlin-stadsdelen Mariendorf, där man sedan förra året brygger sitt standardsortiment för den tyska marknaden: Punk IPA, Pale Ale, Elvis Juice, Kiezkeule och Zwickel Helles. I dag exporterar Brewdog öl till drygt sextio länder och driver ett hundratal barer världen över. Under året planerar man dessutom att öppna ytterligare fyrtio barer globalt, bland annat i Las Vegas och indiska Mumbai samt sitt första ölhotell i Europa.