Karlsberg Brauereis försäljning för 2020 uppgår till 112,9 miljoner euro – nästan tretton miljoner mindre jämfört med året innan. Förlusterna kunde dock hållas nere genom vissa besparingsåtgärder.

Genom att tidigt sätta in åtgärder för att sänka kostnaderna och öka produktionen har Karlsberg Brauerei lyckats hålla nere fjolårets förluster. Som för alla bryggerier har fatölsförsäljningen till gastronomisektorn minskat kraftigt. Detta vägs dock till viss del upp av att försäljningen via detalj- och dryckeshandeln har ökat.

Karlsbergs talesperson Christian Weber ser tillbaka på ett tufft år (foto: Karlsberg Brauerei).

Försäljningen av det strategiskt viktiga märket Mixery ökade sett till såväl volym som värde. Märket behåller därmed sin ställning som marknadsledare inom segmentet ölblandningar. Flaggskeppsmärket Karlsberg Urpils kunde också ta marknadsandelar på sina kärnmarknader tack vare en ökad försäljning inom detaljhandeln. På den positiva sidan finns också en lyckad integrering av märket Gründel’s, lanseringen av den alkoholfria ölblandningen Karlsberg Grapefruit samt en bra utveckling av bryggeriets läsksortiment.

Karlsberg Brauerei grundades 1878 i staden Homburg i Saarland, som då var en del av Bayern. Bryggeriet namngavs efter ett närliggande slott. Dagens ägare Richard Weber är barnbarnsbarn till bryggeriets grundare. Utanför Tyskland kallas bryggeriets öl för Karlsbräu, för att det inte ska blandas ihop med danska Carlsberg. Bland bryggeriets lokala märken finns Becker’s Pils, Zischke och Trierer Löwenbräu.