Veltins rustar för en tid efter pandemin och fortsätter att investera i sin huvudanläggning i Grevenstein. Bygget av en ny buteljeringsanläggning fortgår enligt plan och bidrar till en kraftigt förbättrad logistik för Sauerlandbryggeriet.

C. & A. Veltins investerar drygt 54 miljoner euro i en toppmodern buteljeringsanläggning för att på bästa sätt möta sina egna höga kvalitetskrav. Uppförandet av den byggnad som ska rymma anläggningen har pågått med full kraft över vintern och har föregåtts av omfattande sprängningsarbeten. Grund och stomme har dels byggts med så kallad glidformsgjutning och dels med klassiska gjutmetoder. Totalt kommer 15 000 kubikmeter betong att användas.

15 000 kubikmeter betong går åt till Veltins nya buteljeringsanläggning (foto: C. & A. Veltins).

Byggnaden kommer att uppföras i fyra faser och ska när den står klar rymma två nya buteljeringsanläggningar, som ska vara helt klara till Veltins jubileumsår 2024. Eftersom glidformsgjutning är en snabb och effektiv metod, ligger projektet än så länge i fas med tidplanen. Installationen av den första buteljeringsanläggningen beräknas börja i slutet av detta år. Under 2022 kommer den tas i bruk efter att ha anslutits till den existerande anläggningen. Därefter kommer installationen av den andra anläggningen att påbörjas, skriver Getränke Zeitung.

C. & A. Veltins är en av Tysklands största bryggerikoncerner. 2020 producerade man 2,94 miljoner hektoliter öl och omsatte cirka 342 miljoner euro. Under namnet Veltins marknadsför man bland annat flaggskeppet Veltins Pilsener samt ett flertal andra öl, ölblandningar, maltdrycker och alkoholfria drycker. Under märket Grevensteiner säljer man dessutom specialiteter som Original Landbier, Natur-Radler och Naturtrübes Helles. Produktsortimentet omfattar också ölblandningen V+ i fem olika smaker.