Efter ett drygt års byggarbete och coronarelaterade förseningar öppnar nu Bitburger restaurangen Benediktiner Weissbräuhaus i Giessen i Hessen. I bryggerikoncernens första restaurang i egen regi kombineras det traditionella och det moderna.

Öppnandet av restaraungen Benediktiner Weissbräuhaus i Giessen är ett pilotprojekt initierat av Bitburger Braugruppe, som bland annat äger veteölsmärket Benediktiner. Om det slår väl ut kommer ytterligare restauranger att öppnas på fler platser enligt samma koncept. Enligt krögaren och vd:n Tim Plasse är visionen att bygga ett varumärke som kommer att finnas över hela Tyskland, skriver bland andra Getränke News och lokala medier.

Benediktiner Weissbräuhaus i Giessen är Bitburger Braugruppes första restaurang i egen regi (foto: Oliver Schepp).

Restaurangen i Giessen är 730 kvadratmeter stor och har 258 sittplatser inomhus och 174 platser utomhus. Menyn består av traditionella bayerska läckerheter, sallader, hamburgare och vegetariska alternativ. Lokalerna rymmer också ett bageri, där det varje dag gräddas surdegsbröd med bryggeriets egen jäst, kringlor och härliga kakor. Inredningen kombinerar traditionell bayersk stil med moderna inslag. Lokalerna har högt i tak, klädda väggar och trägolv. De är även indelade i olika ”världar”, som skiljer när gäller såväl det arkitektoniska som den mat som serveras. Vid sidan av bryggeridelen finns en lounge, en finare matsal, en traditionell restaurang, en ölträdgård och en terrass.

I det egna bageriet gräddas det surdegsbröd och kringlor (Brezel) varje dag (foto: Oliver Schepp).