Familjeägda Brauerei Gebr. Maisel bygger nytt bryggeri för sitt märke Bayreuther. Efterfrågan har blivit så stor att bryggning av alla bryggeriets öl inte längre ryms i de nuvarande lokalerna.

Bakom namnet Brauerei Gebr. Maisel finns i dag tre varumärken: Maisel´s Weisse, Maisel & Friends och Bayreuther Bierbrauerei. De senaste femton åren har efterfrågan ökat så pass mycket att man nu nått maxkapaciteten i det befintliga bryggeriet på Hindeburgstrasse i Bayreuth. Därför har familjen Maisel beslutat att bygga ett nytt bryggeri, som enbart ska användas till att brygga de öl som går under namnet Bayreuther Bierbrauerei.

För bryggerichef Jeff Maisel är hållbarhet en viktig del av det nya bryggeriet (foto: Brauerei Gebr. Maisel).

En tomt har införskaffats i närheten av det befintliga bryggeriet och detaljplanerna har redan godkänts av Bayreuths stadsfullmäktige. När bygget kan dra igång är ännu inte klart, men Maiselfamiljen vill så snart som möjligt få till ett modernt och hållbart bryggeri med kapacitet att brygga 500 000 hektoliter öl per år. Den ekologiska hållbarheten ges extra stort utrymme och det nya bryggeriet ska med hjälp av den senaste tekniken få låg vatten- och energiförbrukning samt låga koldioxidutsläpp, skriver Getränke Zeitung.