Warsteiner Brauerei tappade 1,4 procent av sin försäljning under det första halvåret 2021 jämfört med samma period förra året. Detta får ändå anses vara bra med tanke på att tyska restauranger, barer och pubar var stängda ända fram till maj.

Exporten är en starkt bidragande orsak till att Warsteiner inte tappade mer under årets första sex månader. Mellan januari och juni ökade bryggeriets utlandsförsäljning med 28,9 procent. Allra bäst gick det i Nederländerna, Italien, USA och Storbritannien. Den starka exporten kompenserar till stor del tappet i den inhemska försäljningen, som sjönk med 9,1 procent under perioden.

Warsteiners första sex månader 2021 skiljer sig inte nämnvärt från samma period året innan (foto: Warsteiner Brauerei).

Försäljningen av alkoholfria öl drar också upp halvårsresultatet. Under det första halvåret i år sålde Warsteiner 18,3 procent mer alkoholfri öl jämfört med samma period i fjol. I mars lanserade bryggeriet Warsteiner Alkoholfrei 0,0% samt ölblandningen Grapefruit Alkoholfrei 0,0%, som båda har tagits väl emot av konsumenterna. Nyheten från 2020, Brewers Gold, har också etablerat sig väl på marknaden. Försäljningen av flaggskeppsmärket Warsteiner Premium Pilsener har dock minskat med 3,1 procent under januari till juni i år, skriver Getränke Zeitung.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim, Isenbeck, Weissenburg och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.