Bundesligaklubben Hertha Berlin förlänger sitt partneravtal med Berliner Kindl. Siktet är nu inställt på en hejdundrade fest när fotbollsföreningen och ölmärket nästa år firar 130- respektive 150-årsjubileum.

Det var 2018 som Berliner Kindl och Bundesligaklubben Hertha Berlin tecknade ett avtal gällande ölserveringen på alla Hertha Berlins hemmamatcher på Olympiastadion i Berlin. Detta avtal har nu förlängts att gälla i ytterligare tre år. Detta borde glädja många av Berlinklubbens fans, som direkt tog samarbetet mellan sitt favoritlag och sitt lokala ölmärke till sina hjärtan, skriver About Drinks.

Hertha Berlins fans kan glädja sig åt ytterligare tre år med Berliner Kindl på Olympiastadion (foto: Berliner Kindl).

Avtalet innebär att Berliner Kindl även i fortsättningen kommer att de exklusiva rättigheterna att servera öl på Herthas hemmamatcher. Dessutom har klubben satt samman ett stort marknadsföringspaket för ölmärket, som inte bara kommer att synas på Olympiastadion, utan även i andra sammanhang kopplade till föreningens aktiviteter och i dess sociala medier. Inte minst kommer man att dra på stort under 2022, då Hertha firar 130 år och Berliner Kindl 150 år.

Berliner Kindl är ett ölmärke från Berliner-Kindl-Schultheiss-bryggeriet, som ingår i Radeberger Gruppe. Märket har sitt ursprung i Vereinsbrauerei Berliner Gastwirtte zu Berlin AG, som grundades 1872 i Rixdorf. 1910 ändrades namnet till Berliner Kindl Brauerei-Aktiengesellschaft. I dag är Berliner Kindl Jubiläums Pilsener bryggeriets mest kända produkt. Hertha Berlin SC grundades 1892 och är med cirka 35 000 medlemmar en av Tysklands största fotbollsföreningar. Glansperioden inföll under 1930-talet, då klubben blev mästare två gånger. Förra säsongen slutade laget på fjortonde plats i Bundesliga.