Frankfurt är hem för Brewdogs femte tyska bar. Den öppnade i slutet av oktober i samma kvarter som stadens centralstation. Detta är ytterligare ett steg i det skotska craft-bryggeriets offensiva expansion i Tyskland.

Brewdogs bar på Kaiserstrasse i Frankfurt lockar törstiga gäster med 36 ölkranar med ett varierande utbud. Den tillhörande restaurangen har plats för 200 matgäster, som kan välja mellan allt från hamburgare till kyckling, pizza och vegetariska alternativ. Här finns också en uteservering under tak samt en ölskola i ett separat rum. Precis som på andra Brewdog-barer kan besökarna också se fram emot olika samarbeten och taptakeover av andra bryggerier, skriver man i ett pressmeddelande som publicerats på About Drinks.

Brewdogs nya bar i Frankfurt frestar gästerna med 36 ölkranar (foto: Brewdog).

I september 2020 meddelade Brewdog att man tänker öppna tio nya barer i Tyskland. Expansionen sker i samarbete med Bruton Capital, ett fastighetsbolag med säte i Frankfurt, Berlin och London. Företagets fokus ligger på investeringar inom hotell- och affärsfastigheter samt kapitalförvaltning i Tyskland.

Brewdog grundades 2007 och har varit etablerat i Tyskland sedan 2017, då deras första bar öppnade i Berlin. Förutom bryggeriet i skotska Ellon har Brewdog även bryggerier i Columbus (USA), Brisbane (Australien) och i Berlinstadsdelen Mariendorf, där man brygger sitt standardsortiment för den tyska marknaden. I dag exporterar Brewdog öl till drygt sextio länder och driver ett hundratal barer världen över.