Skotska Brewdog planerar att öppna tio nya barer i storstadsregionerna kring Berlin och Frankfurt. Etableringarna sker inom ramen för ett franschise-samarbete med fastighetsbolaget Bruton Capital.

De kommande tre åren ska tio nya Brewdog-barer öppnas i Tyskland. Den första invigningen är tänkt att ske i Wiesbaden i början av 2021. Expansionen sker i samarbete med Bruton Capital, som på senare år har satsat stort på hotell- och restaurangbranschen. Som en del av franchise-avtalet kommer Bruton även ta över Brewdogs bar i Berlinstadsdelen Mitte. Brewdogs långsiktiga plan är att erbjuda fler franchise-avtal och öppna fyrtio barer i Tyskland och Österrike under de kommande fem åren.

Brewdog och Bruton ska öppna tio nya barer i Tyskland (foto: www.morningadvertiser.co.uk).

Brewdog grundades 2007 och har varit etablerat i Tyskland sedan 2017, då deras första Berlinbar öppnade. I dag exporterar bryggeriet öl till drygt sextio länder och driver ett hundratal barer världen över. Förutom bryggeriet i skotska Ellon har Brewdog även bryggerier i Columbus (USA), Brisbane (Australien) och sedan maj 2019 i Berlin. Under året planerar man även att bygga ett bryggeri i Kina. Bruton Capital är ett fastighetsbolag med säte i Frankfurt, Berlin och London. Företagets fokus ligger på investeringar inom hotell- och affärsfastigheter samt kapitalförvaltning i Tyskland.