Berliner Pranke heter det senaste tillskottet under märket Berliner. Det lena men smakrika ölet med stark karaktär lanseras lagom till bockölssäsongen.

Det hör inte till vanligheterna att det kommer nya öl under varumärket Berliner, men nu har det hänt. Med sin lite högre alkoholhalt (6 %) är tanken att Berliner Pranke ska tilltala en yngre målgrupp, som ett sätt att umgås med vännerna eller för att ladda för en festkväll på stan. Efterfrågan på lite starkare öl har ökat, inte minst i Berlin där marknadssegmentet har ökat med arton procent i detaljhandeln. Radebergerägda bryggeriet Berliner-Kindl-Schultheiss gör heller ingen hemlighet av att man vill ha en del av den kakan.

Berliner Pranke är det tredje ölet under varumärket Berliner (foto: Berliner-Kindl-Schultheiss-Brauerei).

Att såväl staden Berlin som ölet Berliner förknippas med björnar märks även i namnet – Pranke betyder nämligen tass på tyska. Med Berliner Pranke finns det i dag tre öl under varumärket Berliner. Vid sidan av den välkända – och i Sverige nyligen introduceradeBerliner Pilsner ingår även Berliner Radler Naturtrüb i familjen. Berliner Pranke säljs i halvlitersflaskor och kan hittas hos de flesta affärer som säljer drycker i Berlinområdet samt på restauranger, nattklubbar, sportevenemang och konserter. Återstår att se om den även hittar till Sverige.

Källa: About Drinks