Att hantverksbryggarna på Fraugruber gillar humle har vi lärt oss vid det här laget. I Systembolagets tillfälliga nyhetssläpp den 11 mars kommer ännu en fruktsmocka från Bayern.

Bayerska Fraugruber Craft Brewing har under flera år levererat det ena humlestinna ölet efter det andra. Fredagen den 11 mars kommer ännu ett, som fått det intressanta namnet Trust Your Elephant. Om namnet anspelar på den väl tilltagna alkoholhalten ska jag låta vara osagt, men starkt är det. Till denna tunga pjäs har man använt humlesorterna Galaxy, Nelson och Citra BBC, vilket ger en rejält fruktig doft och smak. Det lätt grumliga ölet följer en vid det här laget väl inkörd mall, men har ändå en bra balans mellan smakerna. Här finns inslag av grapefrukt, tallbarr, aprikos, apelsin och andra citrusfrukter. Eftersmaken är rejält besk och hänger kvar ett bra tag.

Alkoholstarkt och humligt blir det i tillfälligt sortiment den 11 mars (foto: Craft Beer Rockstars).

Bakom namnet Fraugruber döljer sig de två vännerna Matthias Gruber och Enzo Frauenschuh, som förenats i sin passion för kvalitet, passion och en ständig drivkraft att pröva nya saker. De två bryggarna producerar sedan 2017 sina öl i bayerska Gundelfingen an der Donau i det som tidigare var Camba Bavarias upplevelsecentrum Camba Old Factory.

Fakta Fraugruber Trust Your Elephant
Stil: Trippel-IPA
Producent: Fraugruber Craft Brewing
Leverantör: Brill & Co
Förpackning: Burk, 44 cl
Pris: 64,90 kr (147,50 kr/l)
Antal flaskor i släppet: 2 112 st.