Med start i maj kommer en ny busslinje ta resenärer till det som kallas Frankens Toscana. Med ”Fränkische-Toskana-Express” kommer man bland annat till Bamberg och dess bryggeritäta omgivningar.

Det är kollektivtrafikbolaget Verkehrsverbund Grossraum Nürnberg (VGN) som den 1 maj startar en ny så kallad fritidslinje. Detta är den 29:e fritidslinjen som startas och tar resenärerna till det som kallas Frankens Toscana, det vill säga området runt Bamberg i Oberfranken. Busslinjen erbjuder fina möjligheter för den som vill komma ut i naturen utan att behöva ta bilen. Men man får också enkelt tillgång till större städer som Erlangen, Fürth och Nürnberg med dess shoppingmöjligheter.

Med den nya fritidslinjen tar du dig enkelt till Bamberg med dess bryggeritäta omgivningar (foto: Franken Tourismus).

För den ölintresserade finns det dock ett ännu större plus. På helgerna tar dig nämligen bussen med nummer 970 från Bambergs järnvägsstation via Litzendorf till Tiefenellern, vidare längs den så kallade 13-bryggerivägen till Strullendorf och tillbaka till Bamberg. Längs denna rutt går det såväl att dricka toppklassöl som att äta genuin mat från regionen. Att man på vägen också får uppleva ett fantastiskt landskap och idylliska byar får ses som en bonus. Busslinjens tidtabell kommer att publiceras av VGN i slutet av april.

Här är de tretton bryggerier som ligger längs vägen:

Källa: Bierland Franken