Det har åter delats ut priser i Frankfurt International Beer Trophy. En jury med såväl proffs som amatörer testade totalt 730 öl i 58 kategorier. Tävlingens bästa tyska öl görs av M.C. Wieninger.

Frankfurt International Trophy är den största internationella öltävlingen i Tyskland som har ölintresserade lekmän i juryn. Vid sidan av de kunniga amatörerna deltar dessutom flera experter i juryarbetet, som sommelierer och dryckestillverkare. Tillsammans har de i år bedömt öl från 24 länder. I ölkategorin delades det ut 217 medaljer i valörerna Grand gold, Gold och Silver.

Pris för bästa tyska öl gick till dubbelbocken Impulsator från Sverigeaktuella Privatbrauerei M.C. Wieninger. När det gäller antal medaljer fick dock värdlandet se sig besegrat av Frankrike, som kammade hem 68 medaljer medan Tyskland fick nöja sig med 58. Polen hamnade på tredje plats med 17 medaljer, följt av Spanien (15) och Belgien (13).

Wieningers Impulsator utsågs till tävlingens bästa tyska öl (foto: Privatbrauerei M.C. Wieninger).

Följande tyska öl vann Grand gold i tävlingen:

KategoriÖlnamnBryggeri
Lager ExportWaldhaus Spezial GoldPrivatbrauerei Waldhaus
Lager ExportKarlsberg ExportKarlsberg Brauerei
Lager HellesWegseidla Helles VollbierAufsesser Brauerei
Lager HellesWaldhaus HellPrivatbrauerei Waldhaus
Ljus veteöl/HefeweizenRheinhessen-Bräu HefeweizenRheinhessen-Bräu
Mörk bocköl i tysk stilRheinhessen-Bräu WinterbockRheinhessen-Bräu
Mörk dubbelbock i tysk stilImpulsatorPrivatbrauerei Wieninger
Fatlagrade ölJürgens gereifte WeizheitMich. Weyermann
Rököl/RauchbierRöster HeideBraumanufaktur Bonekamp
Rököl/RauchbierRauchbier BockMich. Weyermann
Barley wineBarley Wine 2 Years AgedBrauprojekt 777

Alla medaljörer hittar ni på https://www.frankfurt-trophy.com/en/results-beer-2022.

Frankfurt International Trophy äger rum varje år i Gesellschaftshaus Palmengarten, som ligger mitt i Frankfurt och har anor från 1870. Tävlingen var ursprungligen endast öppen för tyska öl, men sedan 2018 kan öl från hela världen ställa upp. Dessutom har tävlingen starka band till restaurangvärlden, som varje år representeras av en hedersordförande som ofta är stjärnkock. I år var det Adalbert Seebacher från restaurangen Kraftwerk i Oberursel. Tävlingen stöds dessutom av Frankfurts borgmästare Peter Feldmann.