Münchens polis fick rycka ut till Hofbräuhaus på kvällen den 6 juni. Drygt 300 överförfriskade engelska fotbollsfans hade invaderat det klassiska ölstället och vägrade gå när personalen sa till dem.

I tisdags den 7 juni möttes Tysklands och Englands fotbollslandslag i en match i Uefa Nations LeagueAllianz Arena i München. Redan dagen innan hade dock 300 engelska supportrar tagit sig till centrala München för lite ”uppvärmning”. Vid 21-tiden sökte de sig till Hofbräuhaus vid Platzl, där de kraftigt berusade engelsmännen bland annat dansade på borden och levde rövare i största allmänhet. Festandet gick så pass överstyr att personalen uppmanande huliganerna att lämna restaurangen. Engelsmännen lyssnade dock inte på det örat, varför istället polis tillkallades.

Klassiska Münchenrestaurangen Hofbräuhaus blev invaderad av engelska huliganer inför matchen i Uefa Nations League (foto: Wikipedia/Kiban).

Flera polispatruller anlände till platsen och kunde med gemensamma krafter få iväg fotbollsfolket. Redan vid 23-tiden var dock 200 av dem tillbaka igen, men kunde då hållas i schack av ett fyrtiotal blåljuspersonal. Inga direkt kriminella handlingar kunde heller rapporteras under kvällen. Eftersom cirka 5 000 engelsmän förväntades till München inför matchen hade staden vidtagit vissa åtgärder. Bland att fick inga glasflaskor finns i stadskärnan mellan Karlsplatz och Isartor, inklusive torgen Marienplatz och Viktualienmarkt, fram till midnatt tisdagen den 7 juni, skriver Süddeutsche Zeitung.

Själva fotbollsmatchen slutade 1-1 efter att England kvitterat genom Harry Kane, som satte en sent tilldömd straffspark.