Paulaner följer trenden mot mer alkoholsvaga öl och utökar sitt sortiment med Paulaner Leichte Weisse. Med en alkoholhalt på bara 3,4 procent är det ett alternativ för den som vill ha något mer lättdrucket under varma sommardagar.

Lagom till sommarsäsongen kommer Münchenbryggeriet Paulaner med ett mer alkoholsvagt veteöl att avnjuta i skuggan av ett träd i någon trevlig ölträdgård. Trots att Paulaner Leichte Weisse bara innehåller 3,4 procent alkohol, är det fullpackat med fruktiga och kryddiga smaker. Det är idealiskt för den som älskar weissbier, men som ändå vill ta det lite lugnt med alkoholen i solen. Ölet kommer till en början lanseras i södra Tyskland, där det går att köpa i den klassiska halvlitersflaskan.

Paulaner Leichte Weissbier är lagom starkt att avnjuta under varma sommardagar (foto: Paulaner Braugruppe).

Enligt bryggeriföreträdare har Leichte Weisse tagits fram med ambitionen att likna Paulaners vanliga weissbier så mycket som möjligt. Med trettio procent mindre alkohol är det dock lagom starkt att avnjutas under heta sommardagar, heter det. Ölet har ett subtilt humlesting, som anas bak i gommen. Med ett något högre kolsyreinnehåll ger veteölet en sprudlande men samtidigt uppfriskande drickupplevelse. Det öl som nu lanseras är en ny version av Leichte Weisse, som tidigare hade en alkoholhalt på 3,2 procent och som även kunde köpas i Sverige.

Paulaner Brauerei är ett av de klassiska och största bryggerierna i München. Bryggeriet startade 1634 och tillhör numera Paulaner Braugruppe tillsammans med märkena Hacker-Pschorr, Auerbräu, Weissbierbrauerei Hopf, Chiemseer, Fürstenberg, Hoepfner  och Schmucker. Det familjeägda bryggeriet sysselsätter ungefär 900 personer och exporterar sina öl till cirka åttio länder världen över.

Källa: About Drinks