Christian Hans Müller säljer sitt nyligen öppnade bryggeri i Aschaffenburg. Detta något överraskande besked levererade grundaren av Hanscraft & Co. via Facebook häromdagen.

Det var så sent som i början av juni i år som Christian Hans Müller öppnade sitt bryggeri i Aschaffenburg. Från och med den 1 augusti ägs det dock av ett fastighetsbolag i Köln, som tar över alla anläggningstillgångar, nuvarande produktionsanläggning, alla hyreskontrakt, cateringfirma och anställningsavtal. Kvar i Müllers ägo blir varumärket Hanscraft & Co. med ölmärken som Bayerisch Nizza och Backbone Splitter. Framtiden för dessa kommer att avslöjas inom kort. Müller vill behålla märkena på marknaden och brygger dem för närvarande i det bryggeri han tidigare själv ägde.

Christian Hans Müller har sålt sitt nyligen invigda bryggeri till ett Kölnbaserat fastighetsbolag (foto: Hanscraft & Co.).

Christian Hans Müller ses som en av pionjärerna på den tyska ”craft”-scenen. Som en av de första tyska ”hantverksbryggarna” startade han 2012 sitt Hanscraft & Co., vars öl Bayerisch Nizza Wheat Pale Ale och ipan Backbone Splitter har blivit klassiker som vunnit flera prestigefulla öltävlingar. Framöver vill Müller dock satsa mer på att utveckla sitt företagande mot tjänstesektorn. Han har tidigare arbetat som rådgivare inom livsmedelsbranschen, men vill nu göra något större och mer kvalificerat, skriver Getränke News.