25 fotbollsspelare från Baden-Württemberg på väg hem från Mallorca tog en oväntat stor avskedsdrink. Inte mindre än 600 öl beställdes i den kultförklarade puben Bamboleo.

Spelarna i amatörlaget SG Ropfe från Elztal i Baden-Württemberg gillar öl. Faktiskt så mycket att de beställde 600 Veltins Pilsener innan hemfärd från Mallorca nyligen. Beställningen gjordes klockan 10.30 och redan klockan 13.00 hade de 25 klubbmedlemmarna sänkt dem alla. Notan för denna flytande brunch landade på saftiga 1 260 euro.

Den kultförklarade puben Bamboleo är ett populärt vattenhål för tyskar på Mallorcasemester (foto: Bamboleo).

Redan på Mallorcaresan 2019 hade grabbarna i laget visat sin fäbless för stora ölbeställningar. Då beställdes ”bara” 400 öl, vilket ändå var så pass många att en pubanställd fick springa iväg för att köpa fler glas. Den här gången var personalen på Bamboleo bättre förberedd. De hade fyra ölkranar som gick parallellt och det tog en halvtimme att fylla alla ölglas. Enligt kvittot rymde dessa endast tjugo centiliter styck, men fotbollsspelarna tyckte ändå att 120 liter öl att dela på var fullt tillräckligt.

Kvittot visar att de 600 ölen var på tjugo centiliter styck och att kalaset gick på 1 260 euro (foto: Instagram/helmut.bester.mann).

Nästa års Mallorcaresa är redan planerad. Om det då kommer att bli ett försök att slå rekordet på 600 öl kan dock ingen i laget lova i dagsläget. I en intervju med tidningen Bild, som bland annat återges i Focus onlineupplaga, säger en av deltagarna att han är rätt färdig med öl för ett tag. Hemresan denna gång blev dock ganska lugn. Några av lagmedlemmarna kändes sig rätt mosiga och uppgradera sig till business class för att kunna sova en stund innan man landade i Tyskland vid midnatt.

Fotbollslagets jättebeställning förevigades även på Instagram (foto: Instagram/helmut.bester.mann).