Den 20 mars släpper Krombacher Brauerei ett nytt öl i Nordrhein-Westfalen. Det heter Eins Hell och kommer enligt bryggeriet stå ut i det trendiga segmentet med ljusa lageröl.

Ölet Eins Hell från Krombacher Brauerei säljs i 33-centiliters euroflaskor och har försetts med en etikettdesign som är designad för att väcka ölköparnas uppmärksamhet. Denna nyhet är ett sätt för Krombacher att ta en del av kakan av det växande intresset för ljusa lageröl i bayersk stil (helles). Marknadsföringen kommer också vara intensiv, såväl inför lanseringen som efter. Etiketter som regelbundet ändrar utseende kommer att vara en del av detta. Krombacher satsar även hårt på digitala kanaler, affischering och hur ölet presenteras i butiker och restauranger, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Den 20 mars släpper Krombacher sin nya ljusa lager Eins Hell (foto: Krombacher Brauerei).

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal i Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.