Nyligen kom nyheten att Krombacher lanserar ölet Eins Hell. Nu har man stött på motstånd i form av Brauerei Fleuther i Geldern som redan kallar sin pilsner för Eins. En jurist är inkopplad på ärendet.

Förra veckan skrev vi om att Krombacher lanserar sitt nya öl Eins Hell i Nordrhein-Westfalen den 20 mars. Namnvalet gillas dock inte av Brauerei Fleuther, som grundades 2016 i Geldern, även det i Nordrhein-Westfalen. Bryggeriet kallar redan sin pilsner för Eins, samtidigt som man använder sloganen ”Eins für dich – eins für mich” (”En till mig – en till dig”). Fleuther har därför anlitat en advokat, som ska undersöka om Krombachers nya öl verkligen kan marknadsföras med samma namn.

Brauerei Fleuther kallar redan sin pilsner för Eins (foto: Fleuther Stöcker & Westphal).

Enligt advokaten har en del av Krombachers produkter dessutom placerats bredvid Fleuthers öl i vissa livsmedelsaffärer. Att båda bryggerierna kommer från samma förbundsland gör saken extra komplicerad, menar man. Advokaten har därför frågat Krombacher på vilka grunder man anser sig ha rätt att använda namnet Eins, då det redan används av Brauerei Fleuther. De sistnämnda förbehåller sig även rätten att juridiskt undersöka frågan ytterligare, skriver About Drinks.