Memminger Brauerei i Bayern, ett av de hundra största bryggerierna i Tyskland, har hamnat i ekonomiska bekymmer. I mitten av förra veckan ansökte man därför om konkurs under egen förvaltning.

Förutom Memminger Brauerei påverkas även dotterbolagen som ansvarar för logistik och förvaltning av bryggeriets fastigheter av konkursansökan. Trots att man ansöker om konkurs fortsätter man dock producera öl med full effekt under egen förvaltning. Kunderna kommer därmed kunna fortsätta köpa bryggeriets öl under konkursprocessen, enligt About Drinks.

Memminger Brauerei ansöker om konkurs under egen förvaltning (foto: Memminger Brauerei).

Rötterna till Memminger Brauerei går tillbaka till 1886, när Josef Herz tar över restaurangen Schwarzer Ochsen med tillhörande bryggeri i Memmingen i sydvästra Bayern. Stadens första stora bryggeri bildas dock först 1911, genom en sammanslagning av bryggerierna Schwarzer Adler and Weisses Ross. Bryggeriets mest kända öl bryggs under varumärkena Memminger, Bergler, Kartäuser och Alpkönig. De alkoholfria produkterna marknadsförs under namnet Libelle.