Becks blir officiell ölpartner till Bundesligalaget VFL Wolfsburg. Samarbetet börjar vid höstens säsongstart och pågår till 2028. Bremenbryggeriet ersätter därmed Veltins som samarbetat med Wolfsburg sedan 2013.

Från och med i höst kommer Becks öl att serveras på såväl Volkswagen Arena som AOK Stadium, där VFL Wolfsburgs damlag spelar. Tillsammans med sin nya partner vill Bundesligalaget förbättra serveringen på matchdagar. Man hoppas också få fler sommarbesökare till parken Allerpark, som ligger i anslutning till arenorna, genom att där bygga en Becks-ölträdgård. Utöver detta kommer även Becks ägare AB Inbev ha en framträdande plats på reklamtavlor, andra digitala skärmar och under matchernas halvtidsunderhållning, skriver Wolfsburg i ett pressmeddelande.

Till hösten kommer det att serveras öl från Becks på Volkswagen Arena i Wolfsburg (foto: VFL Wolfsburg).

Becks ägs av Anheuser-Busch Inbev Deutschland, som är ett dotterbolag till världens största bryggerikoncern. Med varumärken som Franziskaner, Spaten, Löwenbräu och Corona är man i dag den näst största bryggerigruppen på den tyska marknaden. AB Inbev sysselsätter cirka 2 300 personer på fyra orter i Tyskland. Huvudkontoret ligger i Bremen. VFL Wolfsburg grundades 1945 och har blivit tyska mästare en gång (2009). I slutskedet av säsongen 2022/23 ligger laget på sjunde plats i Bundesliga.