Miljardären Jobst Kayser-Eichberg har avlidit i sviterna av en allvarlig sjukdom. Den framgångsrike entreprenören ägnade många år av sitt liv åt att bygga upp ett ölimperium i München. Han blev 82 år gammal.

Jobst Kayser-Eichberg började sin bana inom läkemedelsindustrin, men gick 1988 över till ölbranschen. 1994 blev han verkställande delägare för Spaten-Franziskaner-Bräu i München och var som vd senare delaktig i bryggeriets köp av Löwenbräu. Han blev även delägare i Dinkelacker-Schwabenbräu i Stuttgart, skriver frischeingeschenkt.de.

Jobst Kayser-Eichberg har avlidit vid 82 års ålder (foto: Imago/Stefan M Prager).

2004 sålde Kayser-Eichberg sitt företag till det som då hette Interbrew, dagens AB Inbev. Fastigheterna kvarstod dock i familjens ägo och förvaltades av fastighetsbolaget Sedlmayr Grund und Immobilien, där Kayser-Eichberg satt i styrelsen och senare också blev hedersordförande. I ett uttalande från AB Inbev heter det att han under flera årtionden formade Spaten-Franziskaner-Bräu med stor hängivenhet och ett arbetssätt som uppskattades av alla.