AB Inbev-ägda altbierbryggeriet Diebels gör sig av med halva personalen och stänger en av två buteljeringsanläggningar i Issum. Detta i ett försök att bevara resten av verksamheten på orten.

Altbierbryggeriet Diebels brottas med ekonomiska problem. Därför vidtar man drastiska åtgärder för att rädda kvar den verksamhet man har i Issum i Nordrhein-Westfalen. I ett uttalande säger ägaren AB Inbev Deutschland att bryggeriet är en viktig arbetsgivare på orten, men att den rådande ekonomiska situationen gör det nödvändigt att göra vissa nedskärningar, skriver Getränke Zeitung.

AB Inbev minskar Diebels personalstyrka med hälften för att bevara bryggeriet i Issum (foto: Frank Vincentz/Wikimedia Commons).

Precis som alla andra tyska bryggerier har Diebels drabbats av skenande kostnader, förändrat konsumentbeteende och en minskande ölmarknad. AB Inbev uppger att man känner sitt ansvar att ändå försöka rädda kvar verksamheten i Issum. Enligt bryggerijätten kommer Diebels Alt även i fortsättningen att bryggas på orten och finnas tillgänglig för konsumenterna, som inte ska märka någon skillnad. Samtidigt uppger Inbev att man avser stärka nätverket mellan sina fyra tyska bryggerier och förbereda dem för framtida utmaningar.

Diebels Alt grundades 1878 av den då 32-årige Josef Diebels från Krefeld. Som företagssymbol valde han ett hoppande rådjur, något som också återfinns i Issums stadsvapen. Bryggeriet har haft flera ölstilar i sitt sortiment, men är sedan 1977 ett specialiserat altbierbryggeri. 2001 gick Diebels upp i Interbrewkoncernen, som 2005 blev Inbev och sedan 2008 är Anheuser-Busch Inbev.