Vi har tidigare hittat ölet i Sverige i såväl halvlitersburk som dito flaska. Den 1 december äntrar dock Radeberger Pilsner Systembolagets fasta sortiment i den klassiska 33-centilitersflaskan.

Det finns goda skäl att kalla Radeberger Pilsner för en klassisk tysk pilsner. I mars förra året lanserades ölet på halvlitersburk i Systembolagets fasta sortiment, men nu kommer det alltså i sin ursprungliga 33-centilitersflaska. Vi har att göra med ett gyllene ljust öl med doft av malt, gräs och en aning citrus. I smaken återfinns en viss sötma tillsammans med honung, knäckebröd och örter. I avslutningen kommer också en trevlig beska från den lokalodlade Perlehumlen. Ett gediget, snyggt och friskt öl, som en klassisk tysk pilsner ska vara.

Radeberger Pilsner kommer till fast sortiment i sin klassiska 33-centilitersflaska den 1 december (foto: Radeberger Gruppe).

Radeberger Exportbierbrauerei grundades 1872 som Aktienbrauerei Zum Bergkeller i den sachsiska staden Radeberg nära Dresden. 1990 köptes bryggeriet av Frankfurtbaserade Binding Gruppe, som senare blev Radeberger Gruppe. Det är Tysklands största privatägda bryggerikoncern och en del av den familjeägda livsmedelskoncernen Oetker Gruppe. I dag är bryggeriet ett av de modernaste i Tyskland och Radeberger Pilsner ett av de tio ledande premiumölmärkena i landet.

Fakta Radeberger Pilsner
Stil: Pilsner
Alkoholhalt: 4,8 %
Stamvörtstyrka: 11,65 %
Beska: 33 IBU
Producent: Radeberger
Leverantör: Galatea AB
Förpackning: Flaska, 33 cl
Pris: 15,90 kr (48,18 kr/l)