Trots att Bitburgers försäljning minskade räknat i hektoliter under 2023 ökade bryggerijättens intäkter. Genomförda prishöjningar bidrog till att försäljningen uppgick till 776 miljoner euro – en ökning med 6,4 procent från året innan.

Under 2023 sålde Bitburger Braugruppe 5,7 miljoner hektoliter öl, vilket är en minskning med 1,4 procent jämfört med året innan. Försäljningen i detaljhandeln minskade med 2,9 procent räknat i hektoliter, men ökade med 3,7 procent räknat i pengar. Till restaurangbranschen gick det bättre; här sålde bryggerijätten 12,9 procent mer öl under fjolåret, vilket även här ökade intäkterna med 3,7 procent jämfört med 2022. Flaggskeppsmärket Bitburger cementerade sin position som det främsta ölmärket på restauranger, kaféer och hotell och finns i dag på cirka 50 000 ställen världen över, skriver Getränke News.

En nöjd ledningsgrupp med Stefan Schmitz (HR och juridik), Jan Niewodniczanski (teknik och miljö), Markus Spanier (finans, IT, inköp) och Sebastian Holtz (marknadsföring och försäljning) (foto: Bitburger Braugruppe).

Det som dock sticker ut mest under Bitburgers fjolår är den kraftigt ökade försäljningen av alkoholfri öl; den alkoholfria ölserien Bitburger 0,0% ökade med närmare tio procent jämfört med året innan. Enligt uppgifter betyder det att bryggeriet utökat sin ledande marknadsposition inom det alkoholfria segmentet. Bland koncernens övriga märken lyckades Benediktiner återigen öka sin försäljning med ett tvåsiffrigt procenttal för såväl veteöl som ljus lager. König, Köstritzer och Licher visade också god tillväxt, även om Bitburger inte redovisar siffror för varje enskilt märke.

Bitburger grundades av Johann Wallenborn 1817 som ett litet landsortsbryggeri i området Eifel i västra Tyskland. I dag är man en av Tysklands största bryggerikoncerner med märken som Bitburger, König Pilsener, Königsbacher, Köstritzer, Licher och Nette. Dessutom har man ett försäljningssamarbete med Benediktiner Weissbräu. Bryggerikoncernen ägs och styrs i dag av den sjunde generationen i familjen Simon, det namn släkten fick efter att Johann Wallenborns dotter och arvtagerskan av bryggeriet gifte sig med Ludwig Bertrand Simon.