På fredag uppdaterar Systembolaget sitt fasta sortiment igen. En av ”nyheterna” är att en populär tysk pilsner kommer i mindre förpackning.

Redan för ett år sedan släpptes König Pilsener i halvlitersflaska på Systembolaget. Den 1 mars kommer samma öl igen, fast denna gång i 33-centilitersbutelj. Ölet är en av de mer kända representanterna för Tysklands populäraste ölstil, vilket ju pilsnern är; stilen står för ungefär hälften av all såld öl i landet. Ölet produceras av König-Brauerei, som gjort ett ljust, krispigt och kryddigt öl med doft av malt och ljust bröd, tillsammans med blommiga och gräsiga toner. I smaken återkommer mycket av det tidigare nämnda och i avslutningen möts vi av ett torrt humlesting

Den 1 mars kommer König Pilsener i mindre flaska i fast sortiment (foto: Systembolaget).

König-Brauerei grundades i Duisburg1858 av Theodor König. Efter att ha ägts av samma familj i fem generationer, såldes bryggeriet 1990 till Holsten Gruppe, som i sin tur köptes upp av danska Carlsberg. Som en del i den affären gick dock ägandet av König-Brauerei vidare till Bitburger Braugruppe, som äger bryggeriet än i dag.

Fakta König Pilsener
Stil: Pilsner
Alkoholhalt: 4,9 %
Stamvörtstyrka: 11,3 %
Beska: 32 IBU
Producent: König-Brauerei
Leverantör: Galatea AB
Förpackning: Flaska, 33 cl
Pris: 16,30 kr (49,39 kr/l)