Det polska ölmärket Tyskie Gronie kommer framöver att bryggas av Warsteiner för den tyska marknaden. Detta är första gången som ägarkoncernen Ashai anlitar ett tyskt bryggeri för att brygga ett av sina öl utanför sina egna anläggningar.

Förra året bildade Warsteiners ägarkoncern Haus Cramer Group dotterbolaget H.C. Drinks Solutions. Detta kan anlitas av andra dryckesföretag för tjänster inom produktion, buteljering, förpackning och lagerlogistik. Ett av de senare företagen att använda denna möjlighet är japanskägda Ashai Deutschland, som framöver kommer att brygga den polska ljusa lagern Tyskie Gronie hos Warsteiner, skriver Getränke News.

Tyskie Gronie kommer framöver bryggas av Warsteiner för den tyska marknaden (foto: Asahi Deutschland).

Genom det nya samarbetet ökar Warsteiner nyttjandegraden på sina produktions-, buteljerings- och logistikavdelningar. Haus Cramer Group ökar också utbudet för sina kunder inom dryckesfackhandeln. Sexpack med Tyskie Gronie i 33-centilitersflaskor kommer att finnas tillgängliga för handeln från och med vecka 22, direkt från anläggningen i Warstein.