Söndagen den 19 maj gör Jürgen Klopp sin sista match som tränare för Liverpool FC efter nästan nio år på posten. För att uppmärksamma denna händelse har Erdinger och Carlsberg bryggt en unik rotbier tillsammans.

Det åtta procent starka ölet har fått namnet Believers Brew och har bryggts i 491 numrerade 75-centilitersflaskor – en flaska för varje match som Jürgen Klopp coachat den engelska toppklubben Liverpool FC. Ölets namn hänvisar till den allra första presskonferens som Jürgen Klopp höll som nytillträdd Liverpooltränare 2015, där han lovade att omvända tvivlare till troende (”turn doubters into believers”). Efter att ha vunnit såväl engelska ligan som Champions League, FA-cupen, Ligacupen, Community Shield, Supercupen och klubblags-VM är det ett löfte han mer än väl infriat, enligt About Drinks.

Believers Brew är bryggt i 491 unikt numrerade 75-centilitersflaskor (foto: Erdinger Weissbräu/Carlsberg Deutschland).

Det passande nog röda ölet är bryggt med en speciell röd kornmalt. Från Erdinger kommer dessutom vetemalt, medan Carlsberg står för lika mycket pilsnermalt. Dessutom bidrar båda bryggerierna med sin egen jäst, som använts i en tvåstegsprocess. Samtliga av de 491 flaskorna Believers Brew, som var och en har en specifik matchs datum på etiketten, kommer att auktioneras ut av auktionshuset Graham Budd Auctions från och med den 16 maj. Allt överskott går till LFC Foundation, som stöd för det viktiga arbete fonden gör i Liverpool och utomlands.

Jürgen Klopp har varit ambassadör för Erdinger sedan 2019 (foto: Erdinger Weissbräu).

Erdinger Weissbräu grundades 1886 och är det största familjeägda veteölsbryggeriet i Tyskland. Bryggeriet producerar ungefär 1,5 miljoner hektoliter öl årligen och exporterar till mer än nittio länder. All bryggning sker i staden Erding, som ligger drygt 3,5 mil nordost om München. Carlsberg grundades 1847 och är i dag en av världens största bryggerikoncerner, med en mängd internationellt kända öl i sin portfölj. Koncernen har drygt 30 000 anställda och finns i mer än 125 länder. Carslberg har varit samarbetspartner med Liverpool FC i mer än trettio år medan Jürgen Klopp varit ambassadör för Erdinger sedan 2019.