Etiketterna på Familienbrauerei Dinkelackers ölflaskor kommer framöver ha information om kaloriinnehåll samt förvaringsanvisningar. Anledningen till detta är att två tyska bryggeriorganisationer uppmanar sina medlemmar att på frivillig väg implementera nya riktlinjer.

I januari i år enades de två tyska bryggeriorganisationerna Deutscher Brauer-Bund och Verband Private Brauereien om att uppmana sina medlemmar att skriva ut hur många kalorier deras öl innehåller. Detta för att ge konsumenterna ännu bättre information. Familienbrauerei Dinkelacker i Stuttgart tar uppmaningen ett steg längre och skriver förutom kalorimängd också ut att ölet bäst förvaras kallt för att förhindra att smaken påverkas. Informationen kommer att finnas på etiketterna till märkena Dinkelacker, Schwaben Bräu, Sanwald och Wulle.

Inom kort kommer öldrickarna se hur många kalorier Dinkelackers öl innehåller.
(Foto: Familienbrauerei Dinkelacker)

Den frivilliga märkningen visar att öl inte innehåller så många kalorier som en del kanske tror. Detta gäller särskilt alkoholfria ölsorter. Dinkelacker Alkoholfrei exempelvis innehåller med sina sexton kalorier per 100 milliliter betydligt färre kalorier än många juicer, läskedrycker och vinsorter. De sistnämnda kan beroende på sort innehålla mer än sjuttio kalorier per 100 milliliter. En vanlig pilsner innehåller cirka fyrtio kalorier per 100 milliliter.

Etiketterna kommer förutom kaloriinnehåll även ha information om hur ölet ska förvaras.