Tyska Oettinger och amerikanska Molson Coors inleder ett nära samarbete under 2020. Den tyska bryggerijätten kommer att sälja flera av Molson Coors märken i Tyskland.

Oettinger Brauerei kommer under 2020 att börja sälja Molson Coors flaggskeppsmärken Coors Light och Miller Genuine Draft på den tyska marknaden. Man kommer också sköta distributionen av det kroatiska märket Ožujsko och serbiska Jelen Pivo. Fyra märken som enligt Oettinger är marknadsledande i sina respektive hemländer.

Miller Genuine Draft är ett av Molson Coors märken som Oettinger nu kommer att sälja i Tyskland (foto: drinksenthusiast.com).

Genom samarbetet hoppas Oettingers vd Peter Böck att bryggerigruppen framför allt kommer att attrahera de yngre kunderna. Han menar att de är särskilt mottagliga för nya dryckestrender och gärna testar öl från andra länder. Att ha ett brett utbud är det som gäller i dag, menar han. Molson Coors Europachef Neil Tonge ser å sin sida framför sig ”ett långsiktigt strategiskt partnerskap på den tyska marknaden”.

Oettinger är den tredje största bryggerikoncernen i Tyskland. Varje år buteljeras cirka två miljarder flaskor och burkar med öl, ölblandningar och läsk, för distribution över hela världen. Det familjeägda bryggeriet grundades 1731 och har sin bas i bayerska Oettingen, men har även anläggningar i Braunschweig, Gotha och Mönchengladbach. Molson Coors bildades 2005 genom en sammanslagning mellan kanadensiska Molson och amerikanska Coors. Det är i dag en av världens största bryggerikoncern sett till produktionsvolym.