I mitten av mars lanseras Triple Hop’d Lager i en begränsad mängd i Tyskland. Ölet är resultatet av ett samarbete mellan tyska storkoncernen Bitburger och amerikanska craft-legendarerna Sierra Nevada.

Samarbetet mellan Bitburger och Sierra Nevada har mynnat ut i en ljusgul lager som innehåller tre humlesorter: Cascade odlad i området Eifel samt Centennial och Chinook från USA. Dessa har även kompletterats med Bitburgers egen standardhumle. Alkoholhalten ligger på 5,8 procent och ölet har en fruktig och humlig smak med en harmonisk beska. Triple Hop’d Lager kommer att finnas tillgänglig i 33-centilitersburkar från mitten av mars och kan köpas från www.bier-deluxe.de och www.beyondbeer.de. I Tyskland kommer den även att finnas på fat i utvalda restauranger samt i butik hos kedjan Rewe från slutet av månaden.

I mitten av mars släpps det andra samarbetsölet mellan Bitburger och Sierra Nevada på den tyska marknaden (foto: Bitburger Braugruppe).

Sierra Nevadas bryggmästare Scott Jennings samt ägaren Brian Grossman besökte Bitburgers bryggeri i Eifel i december 2019, där de bryggde ölet tillsammans med Bitburgers bryggare. Receptet har tagits fram av de två bryggerierna tillsammans. Trots att det skiljer 700 mil mellan dem, har Bitburger och Sierra Nevada mycket gemensamt. De två bryggerierna är båda familjeägda och deras bryggmästare har känt varandra sedan studietiden. Triple Hop’d Lager är det andra gemensamma projektet; förra sommaren bryggde man ett oktoberöl för den amerikanska marknaden i Sierra Nevada.