Bitburger har bestämt sig för att satsa sig ur coronakrisen. I dagarna släpper man ett nytt öl i samarbete med amerikanska Deschutes. Samtidigt lanseras Eifelbräu Landbier i butik efter att tidigare bryggts exklusivt för restauranger.

Med Dry Hop’d Zwickl lanserar Bitburger ännu ett samarbetsöl. Denna gång har man slagit sig samman med Ohiobryggeriet Deschutes, som sedan starten 1988 har vuxit till ett av USA:s tio största hantverksbryggerier. Resultatet är en naturligt grumlig zwickel med 4,9 procent alkohol och en fruktig smak. Ölet är humlat med de amerikanska sorterna Citra och Mosaic från Yakimaregionen samt Bitburgers egen signaturhumle. Detta är andra gången på två år som Bitburger samarbetar med ett amerikanskt bryggeri. Senast släppte man Triple Hop’d Lager tillsammans med det kultförklarade bryggeriet Sierra Nevada. Nya Dry Hop’d Zwickl säljs i 33-centilitersburkar under begränsad tid och finns bland annat att köpa via Bitburgers webbshop, skriver bryggeriet i ett pressmeddelande.

Bitburger har bryggt Dry Hop’d Zwickl tillsammans med amerikanska Deschutes (foto: Bitburger).

Samtidigt meddelar Bitburger att man börjar sälja sin Eifelbräu Landbier i butik. När ölet lanserades första gången i maj 2021 såldes det endast via tyska restauranger. Ölet har en alkoholhalt på fem procent och är ganska sparsamt humlat, vilket ger det en lätthet och tilltalande ”drickbarhet”. En andra humling med Hallertau Perle och Tradition ger ölet en speciell karaktär. När det nu släpps i butik blir det i halvlitersflaskor. Eifelbräu Landbier har tagits fram som en hyllning till Bitburgers hembygd och bryggeriets långa historia. Bryggeriet grundades 1817 som ett litet landsortsbryggeri i området Eifel i västra Tyskland och man har alltid värnat om sin tradition, historia och lokala anknytning. I dag är Bitburger ett av Tysklands största bryggerier med ungefär 1 650 anställda.