I mars kom nyheten att Bitburger slagit sig samman med amerikanska Deschutes för att brygga en zwickel. Den 6 maj får vi chansen att köpa den i Sverige.

Med Dry Hop’d Zwickl lanserar Bitburger ännu ett samarbetsöl. Denna gång har man slagit sig samman med Ohiobryggeriet Deschutes, som sedan starten 1988 har vuxit till ett av USA:s tio största hantverksbryggerier. Resultatet är en naturligt grumlig zwickel med en alkoholhalt på 4,9 procent. Ölet är humlat med de amerikanska sorterna Citra och Mosaic från Yakimaregionen samt Bitburgers egen signaturhumle. I doften återfinns bröd, malt, kryddig humle och en aning tall. Smaken är balanserad med inslag av bröd, gräs, malt och en trevlig fruktighet. Även här anas tall och citrus.

Den 6 maj får vi chansen att köpa Bitburgers och Deschutes samarbetsöl på Systembolaget (foto: Bitburger).

Bitburger grundades 1817 som ett litet landsortsbryggeri i området Eifel i västra Tyskland och man har alltid värnat om sin tradition, historia och lokala anknytning. I dag är Bitburger ett av Tysklands största bryggerier med ungefär 1 650 anställda. Detta är andra gången på två år som Bitburger samarbetar med ett amerikanskt bryggeri. Tidigare har man tagit fram två öl tillsammans med Sierra Nevada, senast var det Triple Hop’d Lager.

Fakta Bitburger Deschutes Dry Hop’d Zwickl
Stil: Zwickel/Kellerbier
Alkoholhalt: 4,9 %
Stamvörtstyrka: 11,8 %
Färg: Något oklar, gulorange
Producent: Bitburger Braugruppe
Leverantör: Galatea AB
Förpackning: Burk, 33 cl
Pris: 18,90 kr (57,27 kr/l)
Antal burkar i släppet: 9 600 st.