I slutet av mars meddelade Wernecker Brauerei att man lägger ner bryggeriverksamheten på grund av coronakrisen. Nu står det dock klart att Werneckers ölmärke Frankonia Brauspezialitäten lever vidare tack vare Kauzen Bräu i Ochensfurt.

Det 400 år gamla Wernecker Brauerei i Niederfranken blev det första bryggerioffret för coronakrisen och de restriktioner som med anledning av den infördes i Tyskland. När restaurangerna tvingades stänga och alla evenemang ställdes in, försvann nästan alla bryggeriets intäkter över en natt. I slutet av mars meddelade ägarfamiljen att man tröttnat och inte tänker ge sig in i någon ny kamp för tillvaron på en osäker marknad.

Werneckers Hans-Jörg och Christine Lang överlämnar rättigheterna till märket Frankonia till Kauzen Bräus ägare Jacob och Karl-Heinz Pritzl (foto: Kauzen Bräu).

Werneckers varumärke Frankonia kommer dock leva vidare. Efter att ha fått många erbjudanden, beslutade ägarna att lämna över märket till Kauzen Bräu, som övertar såväl namnrättigheterna som alla recept kopplade till Frankonia-märket. Övertagandet innebär också att de fem restauranger som ägs av Wernecker även fortsättningsvis kommer att kunna erbjuda sina gäster fat- och flasköl med märket Frankonia. Enligt Kauzen Bräu kommer man även brygga öl till de evenemang som tidigare fick sina leveranser från Wernecker.