Berliner Bergs nya bryggeri byggs på en tomt på Treptower Strasse i sydöstra Berlin. Till hösten kommer det alltså att bryggas lokalt och hantverksmässigt öl mitt i hjärtat av den tyska huvudstaden.

Det nya centrumbryggeriet kommer att ha en kapacitet på 10 000 hektoliter per år. Här kommer framöver Berliner Bergs ölspecialiteter produceras, bland annat sorterna Pils, Berliner Weisse och Pale Ale. Enligt de ursprungliga planerna skulle bryggeriet stått klart redan till sommaren, men Berliner Bergs vd Michéle Hengst är ändå nöjd med att spaden äntligen kommit i jorden. ”Vi är glada att nu kunna börja förverkliga vår dröm om ett bryggeri mitt i staden”, säger hon till Getränke Zeitung.

Berliner Bergs ägare Michéle Hengst, Robin Weber och Uli Erxleben tar första spadtaget för det nya bryggeriet (foto: Berliner Berg/Rike Götting).

Trots svåra tider med coronakris och vikande ölförsäljning, tror gänget bakom Berliner Berg att det nu är helt rätt tid att satsa på ett nytt lokalt bryggeri. ”Vi investerar i huvudstaden och i (stadsdelen) Neukölln för att skapa oss ett starkare i fäste i området på längre sikt. Vi ser redan fram emot dagen då vi kan välkomna de första berlinarna till vårt nya bryggeri”, säger Michéle Hengst.