Förra fredagen avled Josef Hattig vid 89 års ålder. Han var under många år vd för Becks samt innehavare av många tunga poster inom den tyska ölbranschens organisation.

Josef Hattig var i grunden jurist med affärsinriktning. Mellan 1966 och 1972 ingick han i ledningen för det tidigare Dortmundbryggeriet Brauerei Thier, innan han flyttade till Bremen och Becks. Där var han vd mellan 1972 och 1997 och gjorde under den tiden Becks till det internationellt kända märke det är i dag. Han skapade bland annat en helt ny, känslomässig form av marknadsföring, som inte minst symboliserades av skeppet Alexander von Humboldt med sina gröna segel.

Under sin tid som vd lyfte Josef Hattig Becks till det kända märke det är i dag (foto: Deutscher Brauer-Bund).

Hattig var också djupt engagerad i det tyska bryggarförbundet, Deutschen Brauer-Bund; mellan 1990 och 1993 var han organisationens ordförande. Året han avgick utsågs han till hedersmedlem för sina insatser. Även efter sin tid i bryggarorganisationen hade Josef Hattig flera tunga poster. 1997 till 2003 ingick han i Bremens politiska ledning med ansvar för näringslivsfrågor och 1996 till 2006 var han styrelseordförande för Deutsche Post. Fram till 2012 var han dessutom ordförande för Bremer Lagerhaus-Gesellschaft.