Becks har redan lanserat ett öl med historiska anor med sin 1873 Pils, som dock slutade säljas i början av detta år. Nu gör man ett nytt försök på retromarknaden med Becks Unfiltered.

Med den ofiltrerade pilsnern vill Becks ägare AB Inbev anknyta till en över hundra år gammal bryggartradition. När nya Becks Unfiltered börjar säljas i Tyskland i februari 2021 kommer det att lanseras på bred front med en landsomfattande kampanj. ”Med Becks Unfiltered utökar vi vårt sortiment med ett öl i sin mest ursprungliga form. För oss är det en symbol för Becks långa tradition och vårt DNA som pionjärer”, säger Michel Pepa, Tysklandschef för AB Inbev, i ett pressmeddelande.

Becks Unfiltered är nästa retrosatsning från Bremenbryggeriet (foto: AB Inbev).

Historien och traditionen återkommer också designen på det nya ölets förpackningar. Där återfinns en gammal symbol för märket: skeppet Alexander von Humboldt med sina gröna segel, som lanserades av Becks tidigare vd Josef Hattig, som avled tidigare i år. ”Med Alexander von Humboldt ger vi en bild av märket Becks kärna. Nästan ingen annan symbol för ett ölmärke är lika känd i Tyskland som skeppet med de gröna seglen”, säger Susanne Koop, marknadschef i Europa för Becks.