Efter många turer är det nu klart för försäljning av Pfungstädter Brauerei. Ny ägare blir företaget Lauer, som bland annat tillverkar bryggeriutrustning. Därmed blir Pfungstädter kvar i Hessen och kommer även att stärka sin regionala profil.

Enligt talespersoner för Pfungstädter Brauerei vill de nya ägarna bygga ett nytt bryggeri, en bryggeripub samt en modern buteljeringsanläggning och ett logistikcenter i Pfungstadts industriområde. Lauer kommer dessutom att ta över de 45 bryggeriarbetarna från Pfungstädter. Enligt förslaget till köpeavtal ska man även göra upp en plan för att komma till rätta med bryggeriets skulder, som kommer att presenteras för distriktsdomstolen i Darmstadt och företagets långivare.

Efter många turer tycks Pfungstädter nu ha hittat en ny ägare (foto: Pfungstädter).

I juni sattes Pfungstädter under förvaltare för att rekonstrueras. Därefter har det kommit in flera bud från intresserade köpare. En kommitté rekommenderade slutligen Lauer, som man såg som den bästa lösningen för såväl långivare som anställda. Om allt faller på plats kan den nya ägaren ta över verksamheten under fjärde kvartalet i år. Affären blir möjlig sedan Pfungstädters 97 aktieägare godkänt försäljningen av bryggeriets 45 000 kvadratmeter stora fastighet till entreprenören Daniel Hopp och företaget Conceptaplan, som planerar att riva den gamla anläggningen och bygga bostäder på marken.

Företaget Lauer är baserat i Seeheim-Jugenheim, nära Pfungstadt i södra Hessen. Företaget är en ledande tillverkare av teknisk utrustning till bland annat bryggerier, läkemedelsindustrin, kemiföretag samt metall- och energisektorn. Företaget omsätter cirka 120 miljoner euro per år och har 500 anställda. Företaget har också en tydlig lokal prägel eftersom dess 56-årige grundare Uwe Lauer spenderade en stor del av sin ungdom i Pfungstadt och även gick sin lärlingsutbildning där, skriver Getränke Zeitung.