En tropiskt fruktig nyhet ser dagens ljus i Tyskland. Det är Störtebeker Braumanufaktur som går loss ordentligt med ett nytt öl innehållande humle från tre olika kontinenter.

Atlantik-Ale har med sina uppfriskande citrusaromer blivit mångas favoritöl i Störtebeker Braumanufakturs sortiment. Nu får det dock konkurrens av en ny fruktsmakande skapelse. Med nya Pazifik-Ale tar Stralsundbryggeriet ytterligare ett steg och erbjuder konsumenterna en riktig tropisk ipa-bomb, med smak av bland annat ananas och mango och ett rejält humlebett. Den distinkta smaken kommer från humlesorterna Comet, Mosaic, Citra och Topaz, som ursprungligen kommer från tre olika kontinenter runt Stilla havet.

Bryggaren Malte Schantz presenterar stolt den tropiska nyheten (foto: Störtebeker Braumanufaktur).

Sin gyllene färg får ölet från ljus kornmalt, som också bidrar med viss krispig torrhet. Störtebekers bryggmästare har dock lagt ner mycket möda på att hitta en bra balans och inte gå till överdrift åt något håll. En alkoholhalt på 6,5 procent ger ölet en fyllig kropp, där humlearomerna kan breda ut sig, samtidigt som det fortfarande är lättdrucket. Pazifik-Ale kommer hädanefter ingå i Störtebekers standardsortiment och passar enligt bryggeriet särskilt bra till kryddstarka maträtter samt fisk och skaldjur.