Bitburger har stora förhoppningar om att tyska uteställen snart kommer att få öppna upp helt och att det fortfarande finns goda chanser till ett bra år för restaurangbranschen. För att understryka detta släpper man nu Eifelbräu Landbier som initialt endast kommer att säljas via tyska serveringsställen.

Till skillnad från andra öl i stilen är Eifelbräu Landbier filtrerat och har en ljus, klart gyllene färg. Att ölet har en alkoholhalt på 5,0 procent och är ganska sparsamt humlat ger det en lätthet och tilltalande ”drickbarhet”. En andra humling med Hallertauersorterna Perle och Tradition ger ölet en extra speciell karaktär.

Eifelbräu Landbier kommer endast att säljas från fat på tyska restauranger (foto: Bitburger Braugruppe).

Ölet kommer att säljas på fat hos alla Bitburgers samarbetspartner inom den tyska restaurangbranschen. Eifelbräu Landbier kommer att serveras i en specialdesignad glassejdel av typen moraviasejdel. Lanseringen kommer också bestå av en omfattande marknadsföringskampanj i sociala medier samt via annonser och affischering.

Med Eifelbräu Landbier vill Bitburger hylla sin hembygd och bryggeriets långa historia, skriver man i ett pressmeddelande. Bryggeriet grundades 1817 som ett litet landsortsbryggeri i området Eifel i västra Tyskland och man har alltid värnat om sin tradition, historia och lokala anknytning. I dag är Bitburger ett av Tysklands största bryggerier med ungefär 1 650 anställda.