Sedan Carlsberg tog över Wernesgrüner Brauerei i januari har man anställt sexton nya medarbetare och sju lärlingar. Fler satsningar är att vänta.

I höstas kom beskedet att Carlsberg Deutschland köpt Wernersgrüner Brauerei av Bitburger Braugruppe. Sedan den danska storkoncernen tog över vid årsskiftet har också stora satsningar gjorts. Bland de sexton personer som anställts arbetar de flesta inom buteljering och logistik. Förutom Wernesgrüners egna öl, har Carlsberg även förlagt buteljering av märkena Carlsberg, Holsten och Lübzer till Wernesgrün. I dagsläget har koncernen kapacitet att här buteljera cirka en miljon hektoliter öl per år, skriver bland andra Freie Presse och Getränke News.

Sedan årsskiftet har Carlsberg gjort stora satsningar i Wernesgrün (foto: Carlsberg Deutschland).

Redan i november 2020 lyfte Carlsberg Deutschlands vd Sebastian Holz fram det strategiska värdet av det i östra Tyskland belägna Wernesgrüner Brauerei. Med de tre bryggerierna i Hamburg, Lübz och Wernesgrün har koncernen skapat ett gediget hem för sina viktigaste märken, sa han då. Med Wernesgrüners toppmoderna anläggning för såväl ölbryggning som buteljering, kan koncernen producera och buteljera alla sina öl för sydöstra Tyskland, vilket i sin tur bäddar för kortare transporter.

Wernesgrüner Brauerei grundades redan 1436 och är ett av världens äldsta bryggerier. För närvarande marknadsförs fem olika ölvarianter under detta namn: Wernesgrüner Pils Legende, Wernesgrüner Landbier 1436, Wernesgrüner Alkoholfrei, Wernesgrüner Naturradler och Wernesgrüner Naturradler Alkoholfrei.