Bitburger blir nästa tyska bryggeri som höjer sina priser under nästa år. Från och med maj 2022 blir flera av bryggeriets öl dyrare. Anledningen uppges vara kraftigt höjda råvaru- och energipriser.

Flera stora tyska bryggerier har redan meddelat att de kommer att höja ölpriserna nästa år, bland dessa Krombacher, Radeberger och Veltins. Näst ut är alltså Bitburger Braugruppe, som från maj höjer priset på fat- och flasköl på flera av sina produkter. Flasköl med märkena Benediktiner Weissbier, Licher och König Pilsener kommer dock inte att bli dyrare. Priset på Benediktiner är redan tillräckligt högt, medan det i de två övriga fallen handlar om en redan sjunkande försäljning. En prishöjning riskerar göra så att kunderna helt slutar köpa de två märkena.

Bitburger höjer priset på flera ölmärken från och med maj nästa år (foto: Bitburger Braugruppe).

Av de största tyska bryggerierna har Warsteiner ännu inte meddelat om även de kommer att höja sina priser. Experter på den tyska bryggerinäringen menar att det nu är en avgörande tid för flaggskeppsmärken som Warsteiner och König Pilsener. Antingen kommer bryggerierna fortsätta att marknadsföra dessa som premiummärken och ta ut högre priser, eller så kommer de hamna i en lägre prisklass. Om prisskillnaden blir för stor till de starkaste premiummärkena, riskerar dock dessa varumärken att tappa värde och attraktionskraft. Hur detta kommer att påverka märkena på längre sikt återstår att se, skriver Getränke News.